sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kohta mennään, mutta ketkä menee

Enää 18 päivää Jokereiden ensimmäiseen harjoituspeliin. Se ei ole kauaa. Kausi on jo lähellä, mutta joukkue näyttää yhä varsin vajaalta hyökkäyksen osalta. 
Jokereilla on tällä hetkellä sopimus 17 hyökkääjän kanssa. Heistä kuitenkin kahdeksan on syntynyt vuonna 1992 tai myöhemmin, eli varsin nuori hyökkäys. 
Pitää myös muistaa, että viime kaudella oli pahimmillaan 12 pelaajaa loukkaantunut samaan aikaan. Leveyttä tarvitaan siis joukkueeseen.

Viime kauden jälkeen Jokereista on lähtenyt: 1. sentteri Filppula, kesken kauden hankittu 2. sentteri Winchester, TOP6 hyökkääjä Pulkkinen, Reservihyökkääjäksi jäänyt Rask ja 4. sentteri Heino. 
Tähän mennessä tulleita on sen sijaan: Tryoutilla oleva voimahyökkääjä Moisio ja AHL:stä tullut voimahyökkääjä A. Tyrväinen. 
Moisio ja Tyrväinen eivät mielestäni kumpikaan kuulu Jokereiden TOP6:een, joten Jokerit tarvitsee sille osastolle vielä vahvistusta. Sen sijaan 3-4 ketjuihin Jokereilla on tarjolla monta laadukasta pelaajaa. 

Hjallis sanoi KHL-tiedotustilaisuudessa, että hankitaan ainakin yksi hyökkääjä, yksi puolustaja, yksi maalivahti. Selvää on, että Jokerit tarvitsee ainakin yhden sentterin, Filppulan korvaajan. Mielelläni ottaisin vielä toisenkin sentterin, sillä Teräväinen ei viime kaudella onnistunut sentterin paikalla ja Eavesista ei tiedä monta peliä hän pystyy pelaamaan. Myös yksi laituri olisi kiva - sarjaa Pulkkisen korvaaja. 
Lahtea on paljon huhuttu Jokereihin. Varmaan jokainen jokerifani ottaisi entisen SM-liigan maalikuninkaan mielellään takaisin joukkueeseen. 
Jotain huhuja on myös ollut Nokelaisen paluusta Ilmalaan. Kuulostaisi ihan loogiselta. Nokelainen oli ison osan viime kaudesta loukkaantunut. Päästyään takaisin pelikuntoon hänet passitettiin AHL:ään. Hän ei päässyt pelaamaan ollenkaan ylhäällä NHL:ssä, joten hänen on varmasti vaikea saada uutta NHL-sopimusta. Reilu vuosi sitten kuvatussa Nokelaisen haastattelussa saa sellaisen kuvan, että Nokelainen pelaisi vielä urallaan mielellään Jokereissa.

4. ketjun laituri J. Tyrväinen joutui ottamaan 2. sentterin roolin kesken viime kauden, kun Teräväinen ei siinä onnistunut ja Winchester loukkaantui. Tyrväinen selvisi sillä paikalla, mutta ei silti mielestäni ole tarpeeksi hyvä Jokereiden TOP6 osastoon. Hän pystyy hyvin ottamaan Heinon jättämän paikan 4. sentterinä. 
Teräväinen on yksi vaihtoehto 2. keskelle. Viime kaudella se ei vielä häneltä sujunut. Olisiko hän nyt valmis siihen vai onko laita hänelle parempi paikka? 

Tällä hetkellä ilman vahvistuksia näkisin Jokereiden ketjujen olevan jotain tämän tapaista hyökkäyksen osalta:

Hardt-Eaves-Moses
A.Tyrväinen-Teräväinen-Rita
Ruutu-Hahl-Mäki
X-J.Tyrväinen-Ben-Amor

X-paikalla pelaisi joku junnuista: Moisio, Lamberg, Salminen, Henritius, Hännikäinen.

Mielelläni todella näkisin 2-3 hyökkääjää tulevan. Kolme taitaa olla pelkkää unelmaa, joten mietitään miten ketjut voisivat mennä, jos tulisi 1. sentteri ja laituri, esim. Lahti.

Hardt-X-Moses
Eaves-Teräväinen-Lahti
Ruutu-Hahl-Rita
A.Tyrväinen-J.Tyrväinen-Mäki

Loukkaantumisia kuitenkin tulee taas, niin kuin aina, joten Ben-Amor, Lamberg, Salminen ja kumppanit kyllä pääsisivät kauden aikana pelaamaan varmasti paljon. 
Eavesista nyt ei edes tiedä pelaako hän enää koskaan. Kauden päättyessä hän oli loukkaantuneiden kirjoissa ja mitään tietoa hänen pelikunnostaan ei ole kuulunut. Yksi taklaus voi valitettavasti riittää päättämään hänen uransa. Terveenä olleessaan hän kuitenkin olisi yksi Jokereiden parhaista hyökkääjistä, joka voi pelata keskellä tai laidalla. 

Saa nähdä milloin kuullaan uusista pelaajahankinnoista. Toivottavasti pian.
Elämme mielenkiintoisia aikoja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti