maanantai 15. heinäkuuta 2013

Jere Karalahti Jokereihin?

Monen uutissivuston mukaan Jere Karalahti on tehnyt Jokereiden kanssa sopimuksen. Tämä uutinen jakaa Jokerifanit kahteen ryhmään. Osa vastustaa Karalahden hankkimista vahvasti. Osa taas hyväksyy asian todeten, että seurauskollisuus on kuollut. 
Karalahden siirtoa vastustavien suurin syy tuntuu olevan se, mitä Karalahti on aiemmin sanonut Jokereista ja jokerifaneista. Hän on mm. haukkunut Jokereita jääkiekon syöväksi. On tietenkin ymmärrettävää, että kukaan ei halua seuraansa pelaajaa joka on haukkunut seuraa julkisesti - vieläpä useasti. Mutta Karalahden tapauksessa täytyy ottaa huomioon, että näistä lausunnoista on jo monia, monia vuosia. Ihmiset muuttuvat ja kasvavat. Mielipiteet vaihtuvat. 
Onhan se totta, että seurauskollisuus on kuollut. Jääkiekkoa voi nykyään Suomessa pelata ammatikseen. Pelaajat valitsevat yleensä seuran sillä perustein mikä on paras vaihtoehto heidän uransa kannalta - ei synnyinpaikkansa mukaan. 
Pitää myös muistaa se, että Karalahti ei olisi ensimmäinen HIFK-ikoni joka nähtäisiin Jokereissa. Olemmehan jo vuosien varrella nähneet narripaidassa mm. Tikkasen, Peltosen ja Ruudun veljekset. Tietenkin varmaan jokainen fani toivoisi, että pelaajilla olisi yhä vankkumaton seurauskollisuus, mutta sitä ei vain ole enää. 
Mielestäni viime kevät todisti, että Jokerit tarvitsee kovia stay-at-home -pakkeja. Keväällä meillä oli sellaisia jo Väänänen, Niemi ja Majesky. He pärjäsivät hyvin pudotuspeleissä, kun taas kiekolliset pakit Eronen, Dehner ja Nordlund olivat puolustuspäässä useasti pulassa. Jos mietit viime kevään kamalimpia takaisku maaleja, niin ei niiden aikaan jäällä ollut puolustavapakkipari Niemi-Majesky. Yleensä jäällä oli Dehner-Nordlund pari tai sitten Eronen-Väänänen. 
Omasta mielestäni Jokerit tarvitsee juuri Karalahden tapaisen kovaa omaa maalia suojelevaa pakkia. Onhan hän sitä paitsi kuulema pelannut hyvin KHL:ssä ja päässyt eroon menneisyyden haamuistaan (tai huumeistaan hänen kohdallaan). Karalahden tapainen kokenut pelaaja jolle KHL on tuttu liiga on arvokas johtaja vuoden päästä.
Mutta silti en itse häntä palkkaisi. Suurin syy on se, että huhujen mukaan hän olisi sarjaa SM-liigan kallein pelaaja. Se on liikaa vanhasta puolustavastapakista. Enkä myöskään pysty kunnioittamaan Karalahtea hänen menneisyyden takia.
Todennäköisesti Jokerit julkaisee lähiaikoina Karalahden sopimuksen. Sille en mitään voi. En viitsi alkaa kirjoitella mitään merkityksettömiä kiukku adresseja. Siitä päivästä asti, kun Karalahti pukee Jokeripaidan ylleen on hän yksi meistä ja tulen hänet myös, vähän vastentahtoisesti, hyväksymään. 
Jokerit tulee aina olemaan rakas suosikki jääkiekkoseurani. Pelaa siellä kuka tahansa pelaaja tai pelaavat ne missä tahansa Perun 7. divisioonassa. Ei yksi tai kaksi pelaajaa seuraa muodosta vaan se suurempi kokonaisuus. Se historia. Se fanien yhtenäisyys - tapahtui mitä hyvänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti