sunnuntai 12. elokuuta 2012

Zoltan Hetenyin tilanne Milwaukee Admiralsissa


Hetenyin tilanne Milwaukee Admiralsissa on mielenkiintoinen. Heillä on nyt sopimus kolmen maalivahdin kanssa. Viime kaudella ykkösmolarina torjuneen Jeremy Smithin kanssa. Ruotsalaisen varauksen Magnus Hellbergin kanssa ja tietenkin Zoltan Hetenyin kanssa.

Smith on pelannut Admiralsissa jo kaksi kautta. Ensimmäisellä kaudella 28 peliä (92,1 %) ja toisella kaudella 56 peliä (92,2 %). Smith ei ole vielä tehnyt NHL debyyttiä, mutta istui Nashvillen penkillä viime kaudella muutamassa pelissä. Lähtökohtaisesti Smith tulee olemaan, ainakin alkukaudesta, Admiralsin ykkösmolari.

Hetenyi ja Hellberg kamppailevat kakkosmolarin paikasta. Kolmas maalivahdeista tulee todennäköisesti siirtymään ECHL-liigaan (ECHL toimii AHL:n farmiliigana) pelaamaan Cincinnati Cyclonesissa. Voisi olettaa, että ainakin alkukaudesta Hetenyi hakee pelituntumaa ECHL-liigasta.

Predatorsin tulevaisuuden lupausten leirillä kesällä Hetenyi oli maalivahdeista parhaassa kunnossa ja lupaavin. Maalivahteina leirillä oli Hetenyin ja Hellbergin lisäksi Nashvillen tämän vuoden 6. kierroksen varaus Marek Mazanec, joka tulee pelaamaan tulevan kauden kotimaassaan Tshekin liigassa. Raporttien mukaan Hellberg oli pettymys. Hän oli kuulemma odotettua huonomassa kunnossa.

Zoltan Hetenyi Jokeri paidassa.

Uskoisin itse, että Hetenyillä on kaikki mahdollisuudet antaa Hellbergiä paremmat näytöt ja vakiinnuttaa paikka Admiralsissa, jolloin Hellberg laitettaisiin ECHL-liigaan kehittymään. Admirals on yleensä peluuttanut 1. maalivahtia n. 50 peliä ja antanut 2. maalivahdille n. 30 peliä. Joten Hetenyillä olisi kakkosmolarin asemassakin mahdollisuus päästä pelaamaan suhteellisen paljon pelejä kovatasoisessa AHL-liigassa. Tietenkin myös mahdollisuus haasta Smithin paikka ykkösmaalivahtina.

Smithin sopimus on vain yksivuotinen, kuten myös Hetenyin. Hellbergillä sen sijaan on Nashvillen kanssa tulokassopimus joka on voimassa kevääseen 2015 asti. Nashvillessa on tällä hetkellä maalivahtikaksikkona Pekka Rinne ja Chris Mason. Rinteen sopimus on kevääseen 2019 asti. Masonin sopimus sen sijaan on yksivuotinen.

Helppo tie AHL ei tietenkään ole. Sen voi varmasti kertoa myös Atte Engren. Hän siirtyi keväällä 2011 Admiralsiin pelattuaan kyseisellä kaudella 51 peliä Tepsissä. Engren pääsi heti keväällä pelaamaan neljä peliä Admiralsissa 91,4 torjuntaprosentilla. Kaudella 2011–2012 hän joutui tyytymään kakkosvahdin rooliin pelaten 23 peliä (91,1 %). Juututtuaan Smithin taakse kakkosmolariksi tie ylös NHL näytti olevan tukossa joten hän päätti jättää Admiralsiin ja siirtyä tulevaksi kaudeksi takaisin Tepsiin.

Onko Hetenyin tulevaisuus samanlainen kuin Engrenin? Kausi luukkuvahtina ja sitten pettyneenä takaisin SM-liigan? Vai tekeekö Hetenyi läpimurron ja syrjäyttää Smithin ykkösmaalivahdin paikalta? Sen saamme nähdä tulevalla kaudella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti