sunnuntai 12. elokuuta 2012

Ketjulotto. Osa 1/3 hyökkäys

Ennen kauden alkua käydään paljon arvailuja & spekulaatioita tulevista ketjuista. Tässä minun lottorivini hyökkäyksen osalta.


1. ketju
 Nichlas Hardt                                           Ilari Filppula                                                 Ben Eaves

Ykkösketju pysyy samana kuin viime kaudella. Eaves hoitaa aloitukset pääasiassa muuten Filppula keskellä. Filppula toimii huikeana syöttökoneena ja Hardt & Eaves paukuttavat kiekkoja maaliin. Hardt oli viime kaudella Jokereiden paras pistemies. Vaivaako toisen kauden kirous vai jatkuuko sama tahti? Veikkaan, että ei yllä viimekauden pisteisiin ja tulee pelaamaan myös nelosketjussa Ruudun paikalla (niinkuin jo viimekaudella oli suunniteltu, mutta loukkaantumiset "pelastivat" Hardtin). Pysyykö Eaves koko kauden ehjänä vai viettääkö koko kevään kainalosauvojen kanssa Hartwall areenan käytävillä? Oli viime kaudella SM-liigan paras aloittaja. Filppula kärsi viime kaudella useasti loukkaantumisista, mutta silti ihan tyydyttävä kausi 44 ottelussa 31 pistettä. Tällä kaudella odotetaan kuitenkin häneltä enemmän.


2. ketju
Steve Moses                                       Teuvo Teräväinen                                     Teemu Pulkkinen

Viime keväänä loistavasti esiintynyt Teräväinen pelaa tämän kauden omalla paikallaan sentterinä. Alkukaudesta ainakin kokeillaan häntä kakkosen keskellä, jos ei toimi voi vaihtaa Hahlin kanssa paikkaa kolmosen keskelle. Teräväisellä on myös toisen kauden kirouksen vaara. Häneltä odotetaan paljon, mutta odotammeko kohta 18 vuotta täyttävältä taiturilta liikoja. Moses ottaa Lahden paikan ja jatkaa siitä mihin Lahti jäi. Näytti heti ekassa pelissä maalinteko taitojaan hienolla yksilömaalilla. Pulkkinen jatkaa kakkosen laidassa. Tästä kaudesta odotetaan Pulkkisen parasta kautta tähän mennessä. Pulkkinen on kehittynyt fyysisesti ja sitoutunut viisikko peliin ensimmäistä kertaa urallaan. Antaa nykyään myös mojovia taklauksia. Odotan itse paljon Pululta tältä kaudelta. Heti ensimmäisessä harjoituspelissä Moseksen ja Pulkkisen yhteispeli toimi hyvin. Kakkosketju oli Jokereiden paras ketju kyseisessä pelissä, vaikkakin keskellä stunttasi Tyrväinen/Ruuttu. Kun heidän tilalleen laitetaan Teräväinen, niin kakkosketjun peli voi olla jotain todella kaunista katseltavaa. Magiista jopa.

3. ketju
Joonas Rask                              Riku Hahl                                Jani Rita
Rask ei mahdu millään kahteen kärki ketjuun, eikä sovi nelosketjuun, joten todennäiköisesti häntä sovitetaan kolmosen vasempaan laitaan. Jos peli ei ala sujua niin nelosketjussa Ruutu kärkkyy vanhaa paikkaansa kolmosessa takaisin ja Raskia kutsuu siniset penkit med pop corn. Hahl jatkanee kolmosen keskellä. Mainio sentteri jarruketjuun. Tunnollinen kahdensuunnan pelaaja. Suomen parhaita. Unelma sentteri kolmoseen, mutta tarpeen vaatiessa voi vaihtaa Teräväisen kanssa paikkaa kakkoseen, jos kakkosen ketjulla tulee onglemia puolustamisen kanssa. Teräväinen pelasi viime kaudella kolmosessa Ridan ja Ruudun keskellä, jolloin peli toimi hyvin. Myös Hahlin peli kakkosessa Lahden ja Pulkkisen kanssa toimi hyvin. Joten täysin mahdollista, että 2. ja 3. ketjun sentterit menevät päittäin. Moses ja Pulkkinen tykkäävät molemmat pitää kiekkoa, niinkuin myös Teräväinen, joten Hahl saattaisi olla sopivampi sentteri senkin kannalta. Tietty voidaan pohtia, että kuinka toimii 18 vuotias jarruketjun sentterinä, mutta niinkuin sanottu toimi se keväälläkin. Rita jatkaa kolmosen laidassa. Viime syksynä iski liukuhihnalta maaleja ja kantoi kultaista kypärää. Keväällä maalihanat menivät tukkoon ja tolpat kolisi useasti. Näkisin, että yli 20 maalia on hyvinkin mahdollista Ridalle tällä kaudella. 

4. ketju 
Jarkko Ruutu                          Henri Heino                               Tomi Mäki

Jokereilla on tällä kaudella todella leveä ja laadukas hyökkäys. Se johtaa siihen, että niinkin taitava pelaaja kuin Ruutu löytää itsensä nelosketjusta. Toisin kuin esim. Rask, niin Ruutu sopii voimahyökkääjänä nelosketjuun tuoden siihen lisää vaarallisuutta hyökkäyspäässä. Samalla Ruutu on varmasti Suomen kallein neloskentän pelaaja. Kun Kekäläinen hankki Ruudun, niin kuvitteliko hän hänet todella nelosketjuun. Tuskin, mutta nyt tilanne on tämä. Loukkaantumisten tullessa Ruutu nousee heti ylempiin ketjuihin paikkaamaan. Keskellä jatkaa kolmatta kautta Heino. Hyvä nelosketjun sentteri joka pystyy hyvin jarruttamaan vastustajan kärkiketjujen pelaajia. Kuin tehty nelosen keskelle. Oikeassa laidassa jatkaa Mäki. Monipuolinen pelaaja, sata prosenttinen Jokeri, joka voi tarpeen vaatiessa stuntata ylemmissäkin ketjuissa. Voi aika helposti sanoa, että Jokereilla on SM-liigan paras nelosketju. 

Jokereilla kaikki neljä ketjua ovat kovatasoisia, joten varmasti niitä tullaan peluuttamaan tasaisesti. Ykkösketju ei ole selkeä ykkönen vaan kolme kärki ketjua jakavat maalinteon vastuun tasaisesti. Erityisesti 1. ja 2. ketju. Nelosketjuakin peluutetaan varmasti huomattavasti isompia minuutteja kuin keskiverto nelosketjua SM-liigassa.


Reservi 

Juhani Tyrväinen

Yllätykseksi pelasi viime kaudella yhtä peliä lukuunottamatta kaikki ottelut. Johtui pitkälti Ben-Amorin loukkaantumisesta. Hyvä nelosketjun laituri, mutta ylempiin ketjuihin ei paljoa ole asiaa. Tulee paikkaamaan loukkaantumisia ja taistelemaan junnujen kanssa peliajasta.

Semir Ben-Amor
Oli sivussa koko viime kauden loukkaantumisen johdosta. Nyt taas mukana harjoituksissa, mutta ei vielä 100% kunnossa. Kamppailee nelosketjun laiturin paikasta ja tulee varmasti paikkaamaan loukkantumisia, jos vain pääsee taas täyteen kuntoon. 

Alexander Ruuttu

Viime kauden piti olla Akun läpimurto kausi. Noh, se olikin Teräväisen show. Tänä vuonna Jokereilla on huomattavasti laajempi hyökkäys, joten todella vaikea tehdä läpimurtoa taikka saada edes pelejä SM-liigassa alle. Pelannee kauden Kiekko-Vantaassa. Ei mahdottomuus, että vaihdetaan/myydään kesken kauden.


Teemu Henritius
Teki debyytin viime vuonna European Trophyn lopputurnauksessa Joulukuussa. Paikkasi loukkaantumisia keväällä nelosketjussa. Ohitti valmentajien rankingissa Hännikäisen ja Ruutun. Vaikea mahtua pelaamaan tällä kaudella. Viettää paljon aikaa varmasti Kiekko-Vantaassa.

Markus Hännikäinen
Teki debyytin viime syksynä. Alkukaudesta pääsi useamman kerran pelaamaan. Teräväisen läpimurron jälkeen ei enää miesten peleissä useasti näkynyt.. Ainut Jokeri viime kauden joukkueesta joka jäi 0 pisteeseen. Viettää myös luultavimmin kauden pitkälti Kiekko-Vantaassa.

Myös reservissä: Saku Salminen, Matti Lamberg, Jere Karjalainen. Kukaan heistä ei ole tehnyt vielä SM-liiga depyyttiä. Saa nähdä tekeekö kukaan tälläkään kaudella. Viettävät kauden A-junioreissa ja Kiekko-Vantaassa. Lamberg ostettiin Kärppien A-junioreista. Tomek Valtoselle ennestään tuttu pelaaja A-junnujen kohtaamisista.


Osa 2 puolustajat ja osa 3 maalivahdit tulevat lähipäivinä.

1 kommentti:

  1. Sana "depyytti" kirjoitetaan pehmeällä b:llä, eli sana on kirjoitusasussa "debyytti".

    VastaaPoista