maanantai 12. elokuuta 2013

European Trophy alkaa

European Trophy turnaus alkaa Jokereiden osalta huomenna. Turnaus toimii, niin että ensin pelataan lohkovaihe ja sen jälkeen joulukuussa finaaliturnaus, jonka voittaja on epävirallinen Euroopan mestari. 
Lohkoja on neljä. Jokaisen lohkon voittaja ja paras lohkokakkonen etenevät finaaliturnaukseen. Eisbären Berlinillä on valmiiksi paikka finaaliturnauksessa, koska he ovat isäntiä tänä vuonna. 
Jokereiden lohkossa on kahdeksan joukkuetta. Jokerit ja HIFK Suomesta. Sveitsistä ZSC Lions ja EV Zug. Saksasta Adler Mannheim ja ERC Ingolstadt. Ruotsista Färjestad BK ja Frölunda Indians. 
Jokerit kohtaa HIFK:n sekä kotona ja vieraissa, koska se on oman maan vastus. Muut kohdataan kerran, joko kotona tai vieraissa. Jokerit pelaa tänä vuonna Sveitsiläisiä joukkueita ja Färjestadia vastaan kotona ja sitten taas Saksalaisia ja Frölundaan vastaan vieraissa. Viime vuonna oli taas juuri päinvastoin. 

Jokerit matkaavat parhaillaan Ruotsiin, jossa he huomenna kohtaavat Frölundan. Reissussa on 23 pelaajaa (2 maalivahtia, 8 pakkia, 13 hyökkääjää). Sivussa tiistain pelistä ovat varmuudella Jokereiden U20-maajoukkue pelaajat jotka saapuivat tänään takaisin Suomeen Lake Placidi turnauksesta ja heidän lisäkseen Ben Eaves, joka Jokereiden mukaan huilaa tämän ottelun, koska turnauksessa on idea kierrättää pelaajia. Myöskään Ben-Amor ei matkaa Ruotsiin, sillä hänellä on yhä kolme peliä jäljellä pelikieltoa, jonka hän sai viime kauden Jokerit - HIFK ET pelistä. 
Heti, kun kuulee, että Eaves on sivussa varmasti monelle tulee pelko, että hän on loukkaantunut. Toivottavasti tässä ei nyt ole siitä kyse, vaan puhtaasti pelaajien kierrättämisestä. Ainakin viime torstain harjoituspelissä hän pelasi loppuun asti. 
Viime kaudella Eavesilla jäi suurin osa peleistä väliin päävamman takia jonka hän sai juuri Ruotsissa pelatussa ET pelissä. Silloin vastassa oli Färjestad, jonka Jokerit kohtaa tulevana torstaina Valtti-areenalla. 
Karalahti on Jokereiden mukana reissussa, mutta hänen ei ole idea pelata vielä tällä viikolla. Hän on vain tutustumassa joukkueeseen ja pelitapaan. 
Jokereiden ryhmään liittyy ainakin Ruotsin reissun ajaksi torstaina Kiekko-Vantaassa lainalla pelanneet Henritius, Karjalainen, Lamberg ja Lindell. 

Jokerit pelaa siis huomenna klo 20:00 Suomen aikaa Frölundaa vastaan. Frölunda pelaa Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla SHL:ssä. Viime kaudella Frölunda oli liigassaan 6. ja tippui pudotuspeleissä heti ensimmäisellä kierroksella Luleå HF:ää vastaan 4-2 otteluvoitoin. 
Viime kaudella Jokerit kohtasi Frölundan syyskuussa Hartwall-areenalla ET-pelissä, jonka Jokerit voitti ylivoimaisesti 7-1.

Mielenkiintoista on nähdä millä ketjuilla Jokerit lähtee peliin, kun kaksi kärkisentteriä (Eaves & Teräväinen) ovat sivussa ottelusta. Voisi kuvitella, että nyt annetaan Henritiuksella näytön paikka kärkiketjun keskellä. Hänen viime kautensa meni pilalle, kun hän loukkaantui pahasti heti 2. SM-liiga pelissä, joka myös jäi sitten hänen kautensa viimeiseksi peliksi. Ennen sitä hän kuitenkin pelasi joitakin pelejä Jokereiden 4. ketjun keskellä. 

European Trophy peleissä saa olla 20 kenttäpelaajaa. Jokerit on ilmoittanut lähtevänsä huomiseen peliin 13 hyökkääjällä ja 7 pakilla.
Ketjut voisivat olla mahdollisesti tällaiset huomenna:

Hardt-Hahl-Moses
A.Tyrväinen-Henritius-Lahti
Ruutu-Koivisto-Rita
Mäki-J.Tyrväinen-Lamberg
14. hyökkääjä Karjalainen

Väänänen-Kousa
Eronen-Manninen
Dehner-Niemi
7. puolustaja Lindell

Kilpeläinen
Lankinen


Tässä vielä pelaajat jotka ovat Ruotsin reissussa mukana: 

Maalivahdit: 34 Kevin Lankinen, 37 Eero Kilpeläinen.

Puolustajat: 2 Jeremy Dehner, 4 Ossi Väänänen, 7 Antti-Jussi Niemi, 10 Jere Karalahti, 21 Teemu Eronen, 33 Mikko Kousa, 41 Oskari Manninen, 63 Esa Lindell.

Hyökkääjät: 12 Steve Moses, 14 Tomi Mäki, 19 Jere Karjalainen, 22 Juhani Tyrväinen, 25 Jarkko Ruutu, 28 Jani Rita, 32 Riku Hahl, 39 Matti Lamberg, 43 Nichlas Hardt, 47 Janne Lahti, 77 Teemu Henritius, 82 Henrik Koivisto, 89 Antti Tyrväinen.

Torstaina sitten Valtti-areenalla vastaan asettuu Färjestad. Jokerit pelasivat viime kaudella heitä vastaan Ruotsissa ET-pelin kesken SM-liiga kauden. Silloin Jokerit olisivat tarvinneet voiton päästäkseen Joulukuussa pelattavaan finaali turnaukseen. Jokerit kuitenkin hävisivät pelin 4-1 ja jäivät finaaliturnauksen ulkopuolelle. 
Färjestad oli viime kaudella runkosarjan 2. ja selvisi pudotuspeleissä semifinaaleihin asti, jossa Luleå HF pudotti heidät otteluvoitoin 4-1. 
Viime kauden huomioon ottaen (ET + SHL) pitäisin Färjestadia hiukan kovempana vastuksena kuin Frölundaa. Näkisin, että Jokereiden kannalta nyt menee hyvin, kun ennalta ehkä vähän heikompi kohdataan vieraissa ja kovempaa vastaan päästään pelaamaan kotona. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti